Musical Minutes Coaching

Over mij

Verbinding in wat ik doe is voor mij essentieel, of dit nu gaat om mijn muziek, of het werken met mensen. Ik will altijd kijken hoe we elkaars leven kunnen verrijken, een positieve bijdrage leveren, en kunnen proberen tot de essentie van dat wat je doet door te dringen.

Die essentie kan de kern zijn van hoe je een muzieknoot uitdrukt, maar het kan ook de essentie zijn van wat je ‘drijft’ of motiveert. Gek misschien, maar het kan ook de essentie zijn van hoe je een sollicitatievraag beantwoord.

Ik vind het fijn om in verschillende disciplines te werken; de verschillende gebieden vullen elkaar aan en verrijken elkaar, en ik heb het gevoel dat het me over het geheel genomen een breder perspectief geeft op de dingen die ik doe.

Toen mijn termijn bij de OPCW als Head, Talent Acquisition ten einde liep, vroeg ik me echt af wat mijn volgende carrièrestap zou kunnen zijn… Natuurlijk was er altijd al mijn muziek en het was me duidelijk dat ik mijn werk op dit terrein zeker zou uitbreiden. Maar omdat het werken met en voor mensen, en het focussen op hun persoonlijke ontwikkeling altijd al een drijfveer voor me is geweest, wilde ik ook op dit gebied verder gaan; mensen helpen om te vinden wat ze echt willen doen in het leven.

Een paar jaar geleden, toen ik zelf probeerde uit te vinden wat nou echt bij me paste qua beroep, besloot ik deel te nemen aan het Passieprofiel traject. Dat was een superkeus! Het hielp me echt te beseffen welke waarden ik belangrijk vind, wat me drijft, en wat ik in essentie wil bijdragen: verhalen delen, en mensen coachen.

En zoals de dingen soms op je pad komen deed zich de kans voor om coach te worden met het Passieprofiel. Ik ben super dankbaar dat ik dit prachtige ‘instrument’ nu mag gebruiken als onderdeel van mijn coach praktijk!

De weg van zelfontwikkeling is niet altijd gemakkelijk, maar het is waardevol en in mijn ogen van essentieel belang in deze tijd. We worstelen allemaal wel eens met vragen over wat we nu moeten doen; hoe we vervulling kunnen vinden in ons dagelijks werk. Het is die vervulling waar ik mij in mijn coaching op focus; in mijn coaching-sessies merk ik dat mensen dankbaar zijn als je samen tot nieuwe inzichten komt; er is soms bijna een gevoel van opluchting. Ik weet dat dit voor mij destijds zeker het geval was; “dus dit is wat ik wil doen, de richting die ik op wil…”. Voor mij was er echt een moment dat het allemaal ‘klikte’ en ik denk dat dit voor mijn cliënten ook zo is. Wanneer je ontdekt wat er in je kern echt met je resoneert, is dat een geweldig moment, en maakt het je loopbaankeuze zoveel gemakkelijker en oorspronkelijker!

In mijn HR-werk probeerde ik altijd in sync te blijven met wat ik belangrijk vind in de manier waarop ik iets bijdraag: door me te richten op het ontwikkelen van mezelf, terwijl ik daardoor ook probeer anderen te helpen zich te ontwikkelen. Het geeft een gevoel van voldoening, maar het is vooral ook gewoon fijn en leuk; vooral als je voelt dat je iemand anders kunt helpen op hun reis, en zij op de mijne.

Ik ben blij dat ik mijn kennis en vaardigheden nu kan delen in een coachingspraktijk. Dus als je er zin in hebt, laten we dan zeker eens praten!

Coach