Musical Minutes Coaching

Transformational Career Coaching

Heel vaak kom je op een punt in je leven waar je het gevoel hebt dat er nu echt iets moet veranderen om niet de boot te missen, je wilt een fundamentele volgende stap zetten in je carrière en leven.  Maar waar te beginnen?

Heb je die vraag, dan is dit hét moment om op onderzoek uit te gaan en de essentie te vinden van wie je bent; wat je werkelijk drijft en motiveert.  Dit is het moment om in het diepe te springen en op een fundamentele laag te ontdekken wat je intrinsieke waarden en drijfveren zijn, zodat je echt een antwoord kan krijgen op de vraag: hoe ziet mijn volgende stap in mijn carrière er eigenlijk uit?

Heel vaak hebben we de neiging om langs geëigende paden te wandelen en zo eigenlijk binnen je comfort zone te blijven. Daarom willen we in mijn coaching-sessies beginnen bij de basis. Misschien soms wat confronterend, maar wel stimulerend en eerlijk!

Als leidraad gebruik ik het Passie Profiel. Dit is een moderne, onconventionele online persoonlijke ontwikkelingsmethode die je helpt ontdekken wat echt met je resoneert op een wezenlijk niveau, en je helpt om bewuste keuzes te maken, zodat je een carrière kunt opbouwen die helemaal in lijn is met wie je werkelijk bent.

Het is vooral een reis van zelfontdekking.  Deze reis begint met het ‘parkeren’ van wat je al weet over jezelf: je werkverleden, je opleiding, je aangeleerd gedrag, maar ook je bekende overtuigingen over werk en inkomen. Als we hier niet van afstappen, is de kans groot dat we nieuwe mogelijkheden gaan zoeken op basis van onze identificatie met ons huidige werk en onze ‘rol’ in het leven. We bereiken dan een resultaat dat weliswaar goed klinkt en aansluit bij je cv, maar opnieuw misschien niet past bij wie je werkelijk bent als persoon. Het laat je dan weer achter met het gevoel dat het toch weer niet helemaal passend is…

Als we eenmaal een antwoord hebben op de vraag “Wie ben ik?”, wordt het veel gemakkelijker om de vraag “Wat wil ik?” te beantwoorden. Je zult zien dat je snel doorhebt of iets wel of niet bij je past; of het resoneert.  Op deze reis vertel ik je niet wat je moet doen, maar help ik je om alle antwoorden die je nodig hebt van binnenuit te vinden en je eigen unieke profiel te creëren.

Het is een soms intense, maar waardevolle reis die je echt helpt om te ontdekken wat je in essentie belangrijk vindt in het leven, voordat je je richt op welke baan je wilt; in loondienst of als zelfstandige.

We hebben 6 één-op-één sessies waarin we de modules die je doorloopt bespreken en er op reflecteren.

Als verdieping op onze sessies gebruik ik muziek als extra ‘instrument’ om te reflecteren op wat je ervaart op je persoonlijke ontwikkelingsreis. Na elke sessie krijg je van mij een persoonlijke musical minute. Muziek is een ongelooflijke verbindende en verdiepende kracht; de resonantie van de muziek, het spanningsveld tussen de klanken, gebruik ik om te reflecteren op wat is ontdekt en gezegd vanuit een ander ‘gezichtspunt’ waardoor je extra inzichten krijgt.

Coach

“For me,
music reflects
on the essence of life.”

Merlijn Angad Gaur