Musical Minutes Coaching

Team verbindingsprogramma

Musical Minutes Coaching

Team verbindings programma

Team dynamiek heb ik altijd al interessant en bijzonder gevonden. En dan vooral hoe je kan zorgen dat iedereen die onderdeel is van een team, binnen die groep goed met elkaar samenwerkt; dat ze zich goed voelen bij de positie die ze in het team innemen en blij zijn met de manier waarop ze eraan bijdragen.

Een team dat op een compassievolle manier samenwerkt, met begrip voor elkaars verschillende benaderingen van werk, vormt de basis van een gezond en succesvol team.

In mijn team coaching sessies combineer ik de kracht van de Predictive Index Assessment Survey en de harmoniserende werking van muziek om te reflecteren en de teamdynamiek en productiviteit te verbeteren.

De Predictive Index Assessment Survey is een wetenschappelijk gevalideerde tool dat helpt bij het in kaart brengen van een team zijn individuele sterke punten, de individuele werkstijlen en gedragsvoorkeuren binnen een team. Door inzicht te creëren in de natuurlijke drijfveren van elk teamlid, kun je beter onderling begrip, communicatie en samenwerking faciliteren.

Door het live spelen van muziek in mijn trainingssessies voeg ik een extra dimensie toe. Onderzoek toont steeds meer aan hoe krachtig muziek is; zo kan het bijvoorbeeld de hersengolven synchroniseren, emoties oproepen en een gevoel van eenheid bevorderen. Door live te improviseren in mijn sessies en te kijken naar wat er in het moment muzikaal nodig is, streef ik ernaar een omgeving te creëren van openheid en vertrouwen, wat op haar beurt de team samenhang in de sessie bevorderd, een positief groepsgevoel versterkt en de algehele teamprestaties verbetert.

Mijn team verbindings trainingsprogramma’s zijn ‘tailor made’. Ik probeer hierin tegemoet te komen aan de unieke behoeften van elk individueel team binnen de context van de organisatie waar het zich in bevindt. Ik hou van een interactieve aanpak, om zo via open communicatie het vertrouwen te bevorderen, het inzicht in de communicatie te vergroten, en de algehele gedragseigenschappen van het team zichtbaar te maken.

Of je nu met een nieuw team aan de slag gaat, of de dynamiek van een bestaand team wilt verbeteren, ik vind het fantastisch om je te helpen je team ‘gezonder’ te maken, met oog voor compassie.

Wil je meer weten, neem dan contact op!

Coach

“For me,
music reflects
on the essence of life.”

Merlijn Angad Gaur